• F1
  • F3
  • F2
  • F4

Een klein pluspunt van de huidige corona-virus epidemie is dat veel mensen nu meer tijd hebben om boeken te lezen! De diversiteit van de textiel- en kledingboeken die onlangs door de TRC-bibliotheek zijn verworven, wordt weerspiegeld in een nieuwe geannoteerde boekenlijst voor maart 2020.

We konden helaas niet alle boeken in detail lezen, alleen al omdat ze in allerlei talen zijn geschreven: Engels, Hebreeuws, Noors, Portugees, en zelfs in het Servisch. De meeste boeken zijn echter rijkelijk geïllustreerd en voorzien van een samenvatting (indien nodig in het Engels), waardoor het mogelijk is de hoofdlijnen van de verschillende auteurs te volgen.

Binnenkort verschijnt er weer een lijst met nog meer boeken die interessant zijn, en tegelijkertijd de groeiende diepte van de TRC-bibliotheek weerspiegelen. We willen de TRC-bibliotheek (die momenteel meer dan 4000 items bevat) zo gevarieerd mogelijk maken met een breed scala aan onderwerpen en talen: boeken die letterlijk de wereld van textiel in al haar facetten weerspiegelen.

Maart 2020 lijst:


Zoek in TRC website

Abonneer u op de TRC Nieuwsbrief


Abonneer u op de TRC Nieuwsbrief


TRC in een notendop

Hogewoerd 164
2311 HW Leiden
Tel. +31 (0)71 5134144 /
+31 (0)6 28830428  
info@trc-leiden.nl

Het TRC is vanaf dinsdag 2 juni weer geopend, maar voorlopig alleen volgens afspraak.

Bankrekening:
NL39 INGB 0002 9823 59
t.a.v. Stichting Textile Research Centre.

TRC Gallery tentoonstelling, 6 febr.. t/m 27 augustus 2020: Amerikaanse Quilts

facebook 2015 logo detail

 

 

Financiële giften

The TRC is afhankelijk van project-financiering en privé-donaties. Al ons werk wordt verricht door vrijwilligers. Ter ondersteuning van de vele activiteiten van het TRC vragen wij U daarom om financiële steun:

Giften kunt U overmaken op bankrekeningnummer NL39 INGB 000 298 2359, t.n.v. Stichting Textile Research Centre.

Omdat het TRC officieel is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en daarbij ook nog als een Culturele Instelling, zijn particuliere giften voor 125% aftrekbaar van de belasting, en voor bedrijven zelfs voor 150%. Voor meer informatie, klik hier

Voor het overmaken van giften, kunt U ook gebruik maken van Paypal: