Welkom bij de digitale catalogus van de TRC bibliotheek

Het TRC beschikt over een uitgebreide en voortdurend groeiende collectie boeken en tijdschriften op het gebied van textiel, kleding, handwerken en aanverwante onderwerpen. De boeken worden niet uitgeleend, maar kunnen natuurlijk wel worden geraadpleegd (en eventueel gekopieerd) tijdens de openingstijden van het TRC. Mocht u niet in de gelegenheid zijn ons te bezoeken: een aantal van de boeken is ook bij ons te koop (nieuw of tweedehands); als dat het geval is, is dat in de catalogus aangegeven met een icoontje van een winkelwagen na de titel. Klik hierop en de rest wijst zich vanzelf.

In de catalogus kunt u de boeken sorteren op titel, auteur, etcetera, door op de titel van de betreffende kolom te klikken. Via 'geavanceerd zoeken' kunt u specifiek zoeken op titel, auteur, taal, jaar of periode, isbn of trefwoord. Het nummer in de laatste kolom geeft aan waar u het boek kunt vinden in de TRC-bibliotheek. Een aanklikbare titel verwijst door naar een recensie van het betreffende boek door een van onze medewerkers.

Vragen of opmerkingen over de de catalogus en de bibliotheek ontvangen wij graag via info@trc.nl.

Online bibliotheek catalogus

Zoek in TRC website

TRC in een notendop

Hogewoerd 164, 2311 HW Leiden. Tel. +31 (0)71 5134144 / +31 (0)6 28830428  info@trc-leiden.nl

Openingstijden: Maandag tot/met donderdag, van 10.00 tot 16.00 uur. Andere dagen alleen volgens afspraak. Wegens vakantie gesloten tot 11 augustus.

Bankrekening: NL39 INGB 0002 9823 59, t.a.v. Stichting Textile Research Centre.

Toegang gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.

TRC Gallery tentoonstelling, 5 sept. - 19 dec. 2019: Sokken&Kousen

facebook 2015 logo detail

 

 

Financiële giften

The TRC is afhankelijk van project-financiering en privé-donaties. Al ons werk wordt verricht door vrijwilligers. Ter ondersteuning van de vele activiteiten van het TRC vragen wij U daarom om financiële steun:

Giften kunt U overmaken op bankrekeningnummer NL39 INGB 000 298 2359, t.n.v. Stichting Textile Research Centre.

Omdat het TRC officieel is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en daarbij ook nog als een Culturele Instelling, zijn particuliere giften voor 125% aftrekbaar van de belasting, en voor bedrijven zelfs voor 150%. Voor meer informatie, klik hier

Voor het overmaken van giften, kunt U ook gebruik maken van Paypal:


Abonneer u op de TRC Nieuwsbrief