payday loans

Medewerkers and vrijwilligers van de Textile Research Centre

Vaste en tijdelijke bezetting

De directeur van de Stichting Textile Research Centre (TRC) is Dr. Gillian Vogelsang-Eastwood. Zij is van origine een textiel-archeologe (proefschrift verdedigd in Manchester, 1989) en een deskundige op het gebied van kleding en textiel uit het Midden-Oosten. Zij wordt terzijde gestaan door Shelley Anderson en Maria Linkogle, algemeen vrijwilligsters, en vooral actief in PR (Facebook en TRC Needles); Marleen Audretsch, depot manager; Else van Laere, die helpt bij het financieel beheer, publiekscommunicatie, en de TRC winkel; Tineke Moerkerk, algemeen vrijwilligster die vooral helpt bij de publiekscommunicatie en het beheer van de collectie Nederlandse regionale kleding; Roos Munk, algemene werkzaamheden; Olga Leromina, algemene hulp, kant en fotografie; Coen van der Geest, IT; Marieke Roozeboom; bibliotheek en IT; Renske Schaafsma, beheer en catalogisering van de collectie afbeeldingen; en Riet van de Velde, die zich vooral bezighoudt met het beheer van de collectie Nederlandse fregionale kleding.  

Stagiaires:

Het TRC voorziet in een aantal stage-plaatsen voor studenten van de Universiteit Leiden (per 1 februari 2016):

  • Nelleke Honcoop, Faculteit der Geesteswetenschappen
  • Deandra de Looff, Faculteit der Archeologie
  • Jasmijn Nobelen, Faculteit der Archeologie
  • Anne Postma, Faculteit der Archeologie
  • Dieuwertje Roelse, Faculteit der Archeologie
  • Sophie Vullings, Faculteit der Archeologie

Deskundigen:

Het werk van het TRC wordt verder gesteund door een aantal deskundigen die regelmatig hun advies geven, zoals Els de Baan, Westerse mode; Anna Beerens, Japanse en Westerse mode; Joost Kolkman, TRC website; René Lugtigheid, conservering; Paul Spijker, Afrikaans textiel. 

TRC in een notendop

Hogewoerd 164, 2311 HW Leiden. Tel. +31 (0)71 5134144 / +31 (0)6 28830428  info@trc-leiden.nl

Openingstijden: Maandag tot/met donderdag, van 10.00 tot 16.00 uur. Andere dagen alleen volgens afspraak.

Bankrekening: NL39 INGB 0002 9823 59

Galerie tentoonstelling, 3 april - 29 juni: Van Kaftan tot Keppeltje

Toegang gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.

facebook 2015 logo detail

 

 

Financiële giften

The TRC is afhankelijk van project-financiering en privé-donaties. Al ons werk wordt verricht door vrijwilligers. Ter ondersteuning van de vele activiteiten van het TRC vragen wij U daarom om financiële steunGiften kunt U overmaken op bankrekeningnummer NL39 INGB 000 298 2359, t.n.v. Textile Research Centre, Leiden. Omdat het TRC officieel is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en daarbij ook nog als een Culturele Instelling, zijn particuliere giften voor 125% aftrekbaar van de belasting, en voor bedrijven zelfs voor 150%. Voor meer informatie, klik hierVoor het overmaken van giften, kunt U ook gebruik maken van Paypal: